JUNE PROLOTHERAPY AND REGENERATIVE MEDICINE MASTER CLASS 2023



THE EUROPEAN SCHOOL OF PROLOTHERAPY

HAS ORGANIZED AN INTENSIVE EDUCATIONAL MASTER CLASS PACKAGE

3 DAY EDUCATIONAL EVENT IN REGENERATION MEDICINE AND MASTER
CLASS PROLOTHERAPY

June 6th - 8th, 2023

This Educational Event will be at the **Aquila Atlantis Hotel** in Heraklion, Greece

Atlantis Hotel Conference Hall

Day One: Clinical Cases Day - Doctors Presenting Clinical Cases 8:00-19:30

Many physicians will be presenting clinical cases on this day and at the end of each presentation we will have Q&A discussions

I also would like to emphasize in our clinical Q&A discussions, that lively discussions will enhance our clinical understandings - our goals are to work out the best outcomes in our assessments and treatment plans for the patients that we see in our practices.

On **Day One**, we also plan to discuss and share our experiences about clinical cases that have not shown positive results with the use of Prolotherapy. Let's all share our experiences
Let's also debate, understand, and discuss how best to enhance our assessments and treatment plans.

LUNCH EVERY DAY - 13:15-15:00

(We all meet in the Hotel Lobby at 20:20)



JUNE PROLOTHERAPY AND REGENERATIVE MEDICINE MASTER CLASS PROGRAM 2023

Doctors Presentations: DAY ONE - JUNE 6th, 2023

8:00 - 8:20, plus 10 minutes for Q&A - until 8:30am

<u>Dr. Liza Smigel</u> (USA)- "My Prolotherapy and Neuroprolotherapy Clinical Cases"

8:30 - 8:50, plus 10 minutes for Q&A - until 9am

<u>Dr. Vikram Rajguru</u> (India) - "My Prolotherapy Clinical Cases in Orthopedic Medicine"

9:00 -9:15 plus 5 minutes for Q&A - until 9:20

<u>Dr. Bjorn Mulder</u> (Nederlands) - "Clinical Cases in the Nederland's and my daily protocol.

9:20 -9:40 plus 10 minutes for Q&A - until 9:50

<u>Dr. Paymen Sadeghi M.D.</u> (USA) - "Using Orthobiologic Solution. Understanding PRP and Stem Cell in Regeneration Medicine

9:50-10:35 plus 15 minutes for Q&A - until 10:50

<u>Dr. Adrian Gretton M.D.</u> (Canada) - "Shoulder Prolotherapy Assessment and Understanding's - including clinical cases"

10:50 -11:20 plus 10 minutes for Q&A - until 11:30

<u>Dr. S. Cavallino</u> (Italy) - "Neuroprolotherapy in Low Back and Hip Pain - Clinical understanding how to improve your clinical outcomes

12:00 -12:40 plus 10 minutes for Q&A - until 12:50

Dr. J. Beco (Belgium) - "Prolotherapy for Management of Sacroiliac Joint Pain and Pelvic Pain including Obturator and/or Pudendal Neuralgias"

12:50 -13:20 plus 10 minutes for Q&A - until 13:30

Pudendal Nerve Treatment Workshop

Dr. Beco will demonstrate how to identify the injection points and how to treat the Pudendal Nerve Neuralgias

13:30 -15:00

LUNCH BREAK IN FANTASTIC GREEK
RESTURANT

15:00 -15:25 plus 5 minutes for Q&A - till 15:30

<u>Dr. S. Cavallino</u> (Italy) - "Emergency Medicine in Prolotherapy"

How to manage your patients in case of an emergency

15:30 -16:15 plus 15 minutes for Q&A - till 16:30

<u>Dr. Adrian Gretton</u> (Canada) - "Scapulo-thoracic dynamics - a closer look at shoulder and spinal issues including fascial injuries"

16:30 -16:50 plus 10 minutes for Q&A - till 17:00

Dr. Yoon Hyun Yong (South Korea) - "Why Shock Wave Treatment in Regeneration Medicine? - Clinical Cases and Hydrodissection.

17:00 -17:20 plus 5 minutes for Q&A - till 17:25

Dr Mario Arrica (Italy) "Prolotherapy and
Posturology: A
comprehensive way to treat and understand patients"

17:25-17:45 plus 5 minutes for Q&A - till 17:50

<u>Dr. Inigo</u> (Spain) "Posterior Knee Pain: differential diagnosis and alternative treatments"

17:50 -18:15 plus 5 minutes for Q&A - till 18:20

<u>Dr. Larisa</u> (USA) "Anatomy/innervation/ ultrasound guided hydrodissection of the posterior knee joint capsule"

18:20 -18:40 plus 5 minutes for Q&A - till 18:45

Dr. G. Ridulfo (Italy) "Clinical Prolotherapy Treatment - how and why"

18:45 -19:15 plus 10 minutes for Q&A - till 19:25

<u>Dr. Andrea Piccozzi</u> (Italy) - "Clinical Cases in my Prolotherapy Practice"

19:25 -19:50 plus 10 minutes for Q&A - till 20:00

<u>Dr. David Wang</u> (USA) - "Advanced Clinical Cases in Prolotherapy"

DINNER IN FANTASTIC GREEK RESTURANT

(We all meet in the Aquila Atlantis Hotel Lobby at 20:20)

JUNE PROLOTHERAPY AND REGENERATIVE MEDICINE MASTER CLASS 2023

Day Two: JUNE 7th

UPPER EXTREMITY/ CERVICAL SPINE WORKSHOPS

8:30-9:30 FUNCTIONAL ANATOMY LECTURE OF THE UPPER EXTREMITY AND CERVICAL SPINE (Dr.Jon Trister)

9:30-13:00 MORNING WORKSHOPS (45 min each lab, Shoulder and Elbow)

15:00-19:00 AFTERNOON WORKSHOPS (40 min each lab, Cervical Spine,
Wrist and Hand)

- Advanced Prolotherapy Palpation, Drawing and Injection Lab (Dr.S.Cavallino/ Dr. David Wang)
- Shock Wave Therapy Lab in Prolotherapy (Dr. Andrea Piccozzi/Yoon)

- Functional Anatomy and Bio-Tensegrity Lab (Dr.Jon Trister/Adrian)
- Prolotherapy Ultrasound Guided Injections Lab (Dr. Yong Yoon/Larisa)
- Neuroprolotherapy Workshops Drawings and Injection Points (Dr. Cavallino/Riccio)

JUNE PROLOTHERAPY AND REGENERATIVE MEDICINE MASTER CLASS 2023

Day Three: JUNE 8th

LOWER EXTREMITY/ LUMBAR SACRAL SPINE WORKSHOPS

8:30-9:30 FUNCTIONAL ANATOMY LECTURE OF THE LOWER EXTREMITY AND LUMBARSACRAL SPINE (Dr. Jon Trister)

9:30-13:00 MORNING WORKSHOPS (45 min each lab, Knee and Foot)

15:00-19:00 AFTERNOON WORKSHOPS (40 min each lab, Lumbar Spine, and Hip

- Advanced Prolotherapy Palpation, Drawing's and Injection Lab (Dr.David Wang - Cavallino)
- Shock Wave Therapy Lab in Prolotherapy (Dr.Andrea Piccozzi/ Yoon)
- Functional Anatomy and Bio-Tensegrity Lab (Dr.Jon Trister/Adrian)

- Prolotherapy Ultrasound Guided Injections Lab (Dr. Yoon/Larisa)
- Neuroprolotherapy Workshops Drawings and Injection Points (Dr. Cavallino/Riccio/Lanza)

DINNER EVERY DAY AT 20:30

PRACTICAL FUNCTIONAL WORKSHOPS:

DAY TWO JUNE 7th

5 UPPER EXTREMITY/ CERVICAL SPINE WORKSHOPS

- Advanced Prolotherapy Palpation, Drawing and Injection Lab (Dr.S.Cavallino/ Dr. David Wang)
- Shock Wave Therapy Lab in Prolotherapy (Dr. Andrea Piccozzi/Yoon)
- Functional Anatomy and Bio-Tensegrity Lab (Dr.Jon Trister/Adrian)
- Prolotherapy Ultrasound Guided Injections Lab (Dr. Yong Yoon/Larisa)
- Neuroprolotherapy Workshops Drawings and Injection Points (Dr. Cavallino/Riccio/)

MORNING SESSION 45 MINUTES EACH WORKSHOP

SHOULDER AND ELBOW

9:30 - 10:15	Classroom A	Color Code	ORANGE
--------------	-------------	------------	---------------

10:15 - 11:00 Classroom B Color Code GREEN

11:00 - 11:45 Classroom C Color Code BLUE

11:45 - 12:30 Classroom D Color Code BLACK

12:30 – 13:15 Classroom E. Color Code RED

LUNCH - 13:15-15:00

AFTERNOON SESSION 40 MINUTES EACH WORKSHOP

CERVICAL SPINE, WRIST AND HAND

15:00 - 15:40 Classroom A Color Code ORANGE

15:40 - 16:20 Classroom B Color Code GREEN

16:20 - 17:00 Classroom C Color Code BLUE

17:00 - 17:40 Classroom D Color Code BLACK

17:40- 18:20 Classroom E. Color Code RED

18:20- 19:20 - PRP - STEM CELL WORKSHOP WITH DR.PAYMEN

DINNER 20:30

(We all meet in the Hotel Lobby at 20:20)

DAY THREE JUNE 8th

5 LOWER EXTREMITY/ LUMBAR SACRAL SPINE WORKSHOPS

MORNING SESSION 45 MINUTES EACH WORKSHOP

KNEE, FOOT AND ANKLE

9:30 - 10:15 Classroom A Color Code ORANGE

10:15 - 11:00 Classroom B Color Code GREEN

11:00 - 11:45 Classroom C Color Code BLUE

11:45 - 12:30 Classroom D Color Code BLACK

12:30 – 13:15 Classroom E. Color Code RED

<u>LUNCH - 13:15-15:00</u>

AFTERNOON SESSION 45 MINUTES EACH WORKSHOP

15:00 - 15:45 Classroom A Color Code ORANGE

15:45 - 16:30 Classroom B Color Code GREEN

16:30 - 17:15 Classroom C Color Code BLUE

17:15 - 18:00 Classroom D Color Code BLACK

18:00- 18:45 Classroom E. Color Code RED

DINNER AT 20:30

(We all meet in the Hotel Lobby at 20:20)

European School of Prolotherapy

To make this Educational Event possible, we all need to be together as a team and work hard.

Prolotherapy and Regenerative Medicine MasterClass

Teamwork and sharing our knowledge amongst ourselves will be our objective.

The **Project Package Deal** will cost ONLY **1000 euro** for the 3 full day educational event. The ESP will cover all lunch's and educational costs. All cash payments can be made at workshop event, otherwise, bank transfer should be made.

Dinner is not included

European School of Prolotherapy (ESP)

<u>BANK:</u> INTERNATIONAL ASSET BANK – Sofia, Bulgaria <u>IBAN:</u> **BG57IABG74321400355101**<u>SWIFT:</u> **IABGBGSF**

Current Faculty Teaching Physicians:

•	Dr. Andrea Piccozzi M.D.	(Italy)
•	Dr. David Wang D.O.	(U.S.A)
•	Dr. Stephen Cavallino M.D.	(Italy)
•	Dr. Adrian Gretton M.D.	(Canada)
•	Dr. Giuseppe Ridulfo M.D.	(Italy)
•	Dr. Yoon Hyun Yong M.D.	(South Korea)
•	Dr. Jon Trister M.D.	(U.S.A.)
•	Dr. Paymen Sadeghi M.D.	(U.S.A.)
•	Dr. Liza Smigel M.D.	(U.S.A.)
•		

And many other great clinical instructors

Dr. Stephen Cavallino M.D.

Director of the European School of Prolotherapy